Kristel van Deursen

Mijn volledige naam is Kristel Winette van Deursen, geboren in Eindhoven op 19 september 1974.
Ik groeide op in een muzikale en creatieve familie. Ik ben getrouwd met Rob en samen hebben we een dochter Franka en een tweeling Hugo en Sam.

Na op de PABO gestudeerd te hebben in Eindhoven vertrok ik in 1997 naar Leiden om daar Kunstzinnige Therapie te studeren.
Na deze opleiding werkte ik enkele jaren als kunstzinnig therapeut in de psychiatrie en werd tevens medeoprichter van Stichting Kunstwens, www.kunstwens.nl.

Deze stichting heeft als doel ernstig zieke kinderen even helemaal op te laten gaan in het maken van kunst, samen met een echte kunstenaar.

In deze tijd begon ik tevens met kunst te maken op bestelling. Naast mijn individuele uitspattingen werd ik door de opdrachten uitgedaagd om mijn grenzen te verkennen en verleggen.
Daarna werd ik docent tekenen en schilderen op de opleiding Kunstzinnige Therapie op de Hogeschool Leiden. Met veel plezier heb ik studenten begeleid en gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling.

Na elf jaar trouwe dienst ontdekte ik de kracht van het Sjamanisme en besloot de opleiding tot sjamaan te gaan doen bij de Four Winds Society.
Het Sjamanisme stelt iemand in staat om te transformeren: ballast opruimen (psychisch, fysiek, relationeel), je essentie ont-dekken en leven. Er gebeurt precies wat op dat moment nodig is.

In mijn eigen praktijk Shaman Art combineer ik het beste van beide werelden; energetisch en kunstzinnig werken om het ontwikkelingsproces te ondersteunen en het zelfhelende vermogen van iemand aan te spreken (her-inneren), zie www.shamanart.nl 

Nadat ik de opleiding tot Lichtwerker heb gedaan, www.lichtwerker.nu, is mijn pratijknaam veranderd en heet Light Up Today! zie www.lightup.today

 

 

 

 

Home  |  De kunstenares  |  Kunstwerken  |  Links  |  contact